27 Mayıs 2009 Çarşamba

Pearl Harbor İzlemeye Doyamıyorum :)


http://www.filmtakip.com/filmres/or/PEARL-HARBOR.jpg


Genellikle sevdiğim filmleri 5-10 kez izlerim 1 ay içinde tekrar tekrar ama o film arşivimde varsa... Çok sevdiğim "Pearl Harbor" film arşivimde olmadığından TV lerde yayınlanırsa kaçırmamaya çalışıyorum. Bir de filmin 2001 yapımı olması nedeniyle artık CD sini bulmak biraz zor haliyle... Bugün Cine5 te yayınlandı. Saat 20:00 sularında başladı. Daha yeni bitti ( 23:40 ). Film uzun ama her dakikasında ayrı bir duygu barındırıyor. Amerikalıların şu kısacık tarihinde yaşanmış üzücü bir savaş... Filmin içindeki aşk hikayeside ayrı bir güzel. 2 dostun aynı kadına aşık olması... Düşmanımın başına vermesin :)

Birde film izlerken bazı düşüncelere dalıyorsunuz. Amerika'nın sırf Nagazaki ve Hiroşima'ya attığı Atom Bombasını haklı buldurmak için yaptığı bir film sancaksınız. Aşağıda vereceğim linklerde de benim gibi düşünen arkadaşlarda olmuş. İnsanı düşündürmüyor değil. Sırf bunun için Amerika'nın böyle bol bütçeli bir film yapması hiç de saçma gelmiyor. Biraz eleştiri gibi oldu ama film gayet güzel. Arşivinde olanların izlemesini tavsiye ederim bir kez daha :) Olmayanlar ise bir daha " Pearl Harbor " :)

* Film hakkında detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz
*Savaş hakkında ise buraya bakabilirsiniz. ( wikipedia kaynaklı... Dikkat edin Amerikan övgülü bir anlatıma kapılmayın... )

* Film hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

İzleyiciler

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com